Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2
-Jakie szkolenia?
- Szkolenia, nauka walki, posługiwanie się bronią. Szkolili mnie na zabójcę. Takie było zamówienie. Kobieta zabójca.- powiedziałam niezbyt chętnie. Bałam się jego reakcji.
Sometimes to stay alive you've gotta kill your mind.
Pokiwałem głową w milczeniu. Było to bardzo interesujące, ale niezbyt pomocne przy próbie wynaleznieniu leku. W końcu las stawał się rzadszy, a drzewa, ustepowaly polnej roślinności.
-A ty? Opowiedz coś o sobie- Spojrzałam na niego zaciekawiona.
Spojrzałem na dziewczynę.
-Urodziłem się w patologicznej rodzinie, a później trafiłem do mafii, gdzie byłem szkolony i nauczany. Aktualnie jestem szefem.
- Współczuję... Chyba...- zawiesiłam głowę. Szliśmy przez chwilę w milczeniu.- Po co wam DNA do badań?- spytałam bo cisza mnie przerażała.
-Skąd pomysł ze do badań?-Spytałem.
-DNA pobiera się do badań. Po co w innym wypadku wam DNA każdego kto dołącza do was- patrzyłam na niego obserwując jego reakcję.
-Dowiesz się w swoim czasie. Ale nie wykorzystujemy DNA zdrowych ludzi do badań.-Powiedziałem, obserwując dziewczynę.
-Zdrowych ludzi? Myślałam, że każdy jest nosicielem i po śmierci zamienia się w Zombie- przeczesałam dłonią włosy.
-Nie wiesz że wyjątki potwierdzają regułę?
-Może...- zamieszałam się.- Daleko jeszcze? Czy raczej mam nie pytać bo dojedziemy tam za kilka dni?- patrzyłam pod swoje nogi. Dopiero gdy skończyłam mówić to na niego spojrzałam.
-Tylko 3 godziny drogi. Chyba że wolisz iść dłuższą i bezpieczniejsza, ale ponad 2 dni?
- trzy godziny brzmią kusząco- Uśmiechnęłam się i przyspieszyłam krok.- To jest jakaś większa siedziba? Czy stary drewniany domek z garażem w tym samym typie?- Spojrzałam na niego uśmiechając się.
-Zwykle schronienie, nie zaprowadze Cię na razie do głównej siedziby.-Patrzyłem przed siebie. Powoli zaczynało się zabudowanie, a wraz z tym rosło ryzyko spotkania Zombie. Musiałem być czujny.
-Nie no... Rozumiem. Zaufanie i te sprawy, prawda?- patrzyłam na niego. Chyba go polubie... No chyba, że jego zachowanie świadczy o tym, że jak się zbliże bardziej to mnie zabije. Hymmm... Chyba zachowań dystans. Cieszę się, że chce mi pomóc. Szłam dalej w milczeniu chwytając... Szlak by to. Ciągle zapominam, że moja broń utonęła w jeziorze tydzień temu... Mam nadzieję, że znajdę jakiś większy kawałek metalu albo drewna w razie potrzeby
-Nie. Po prostu to za daleko i nie chce mi się iść tyle czasu.
-Czyli w ten sposób. Kto jak woli- Uśmiechnęłam się do niego.
Nie patrzyłem na dziewczynę. Byliśmy już blisko mojego tymczasowego domu. W pewnym momencie skrecilem w prawo, przy okazji przechodząc przez płot na posesję. Przede mną był duży, stary, zniszczony dom.
Szłam za nim. -łał...- powiedziałam cicho patrząc na dom. Musiał być wcześniej piękny. Zaczęłam go sobie wyobrażać.
Otworzyłem drzwi, przepuszczajac dziewczynę przodem. Następnie zamknąłem je na klucz. Poszedłem w stronę salonu. W środku wyglądał lepiej, miał nowsze umeblowanie, ale pasowało do niego.
Strony: Poprzednia 1 2